Egy balatonszabadi családi ház kéményébe csapott a villám, amely megrongálta a gázcsövet és a gáztűzhelyt is. A lakók áramtalanították az épületet, majd a siófoki hivatásos tűzoltók eltávolították a sérült gázcsövet és átvizsgálták a padlást. Tűzre utaló jelet sehol sem találtak. A házban az elektromos hálózat megsérült, így azt, csak azután használhatják a lakók, hogy szakemberrel átvizsgáltatták. 

Kaposmérőben is villám csapott egy ház kéményébe, amelyből tégladarabok hullottak le. A kaposvári hivatásos tűzoltók a magasból mentő segítségével visszabontották a kéményt, megakadályozva, hogy a téglák megrongálják a tetőt és balesetet okozzanak.


Fotó: Kaposvár HTP - helyszín: Kaposmérő és Kaposvár, Erkel utcaFotó: Kaposvár HTP - helyszín: Kaposmérő és Kaposvár, Erkel utcaFotó: Kaposvár HTP - helyszín: Kaposmérő és Kaposvár, Erkel utcaFotó: Kaposvár HTP - helyszín: Kaposmérő és Kaposvár, Erkel utcaFotó: Kaposvár HTP - helyszín: Kaposmérő és Kaposvár, Erkel utcaFotó: Kaposvár HTP - helyszín: Kaposmérő és Kaposvár, Erkel utcaFotó: Kaposvár HTP - helyszín: Kaposmérő és Kaposvár, Erkel utca
Fotó: Kaposvár HTP - helyszín: Kaposmérő és Kaposvár, Erkel utca
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Rádpusztánál egy fa dőlt az útra, s azt a telefonvezeték tartotta. A balatonboglári tűzoltók rövid idő alatt ledarabolták a vihar tépázta fát, így a vezetékben nem keletkezett kár. Barcs és Darány között egy útra dőlt fa veszélyeztette a közúti közlekedést, amit motoros fűrésszel távolítottak el a barcsi hivatásos egységek. Balatonföldváron egy családi ház teraszára dőlt egy fa, amelytől a bejelentő nem tudott kijönni az épületből.

A siófoki hivatásos tűzoltók sietettek az idős asszony segítségére és gondoskodtak a fa feldarabolásáról. Csokonyavisontán, a Fürdő utcában apartmanokat veszélyeztetett a felgyülemlett esővíz, amit a barcsi hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével távolítottak el. Kaposvár, Eger utcájában egy leszakadt faág okozott ijedtséget. Az ugyanis tíz méter magasságban lógott és veszélyt jelentett az arra járókra. A megyeszékhely hivatásos egységei a magasból mentőről darabolták le a fa sérült részeit.

Címkék: hidegfront, vihar, katasztrófavédelem, kék hírek