A Kaposvári Járásbíróság hét ember előzetes letartóztatását rendelte el a siófoki Petőfi sétányon, 2016. augusztus 5-én történt bűncselekmény kapcsán.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Siófoki Rendőrkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt tizenegy személy ellen indított eljárást. A rendelkezésre álló adatok alapján 2016. augusztus 5-én hajnalban egy siófoki szórakozóhely előtt egy helyi és egy budapesti társaság tagjai között nézeteltérés alakult ki, amelynek következtében összeverekedtek.


Fotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFK
Fotók: SMRFK
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az egyik csoport tagjai baseball ütővel és botokkal felfegyverkezve ütlegelték vitapartnereiket, míg a másik társaságból egyikük késsel sebezte meg egy helyi férfi hátát. A rendelkezésre álló orvosi szakvélemények alapján a bántalmazások következtében két személy szenvedett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést. A verekedésnek a helyszínen lévő rendőrök vetettek véget, amelynek során rátámadtak az egyik intézkedő nyomozóra, aki a kezén sérült meg könnyebben.

 A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai a 34 éves L. Zs.-t, a 36 éves L. O.-t, a 42 éves B. B.-t, a 23 éves D. Á.-t, a 34 éves D. A.-t, a 42 éves H. A.-t, a 38 éves N. R.-t, a 42 éves O. L.-t, valamint három fiatalkorú fiút a helyszínen elfogtak, majd előállítottak a rendőrkapitányságra. A nyomozók mind a tizenegy személyt – bűnügyi őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, akik közül hét emberrel szemben kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását, amit a Kaposvári Járásbíróság 2016. augusztus 6-án 30 napra elrendelt. Az eljárás további szakaszában a 23 éves D. Á. és a három fiatalkorú szabadlábon védekezhet.

 Az intézkedő rendőr sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a rendőrség feljelentést tett az ügyben hatáskörrel rendelkező Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségen.

Címkék: verekedés, bíróság, siófok, kék hírek