Kaposmérő Kossuth utcájában villám csapott egy családi ház kéményébe. Az égéstermék elvezető és a tetőszerkezet is károsodott, a mentéshez riasztott kaposvári hivatásos tűzoltók ezért visszabontották a kéményt. A házban tönkrement az elektromos hálózat is.

A megyeszékhely Szent-Györgyi Albert utcájában egy négylakásos társasház kéményébe csapott a villám. A ledőlt a kémény megrongálta az épület teraszának tetejét is.


Fotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTP
Fotó: Kaposvár HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kaposvár több városrészéből érkezett bejelentés a katasztrófavédelem műveletirányító központjába, hogy utcákat, udvarokat árasztott el a csapadék, illetve az alacsonyabban fekvő területeken épületekbe és mélygarázsokba is betört a víz.

Tabon is megdolgoztatta a vihar a helyi önkormányzati tűzoltókat. A Kossuth Lajos utcában és a Dózsa György utcában leszakadt faágat távolított el az egység, míg a Munkás utcában egy gyárépület esővíz elvezetője hibásodott meg. A tűzoltók és a gyár dolgozói közös erővel helyreállították a vízelvezető rendszert, majd eltávolították az épületben felgyülemlett vizet.

Nyim, Ságvár és Bábonymegyer településeken a megáradt patakok jelentenek veszélyt.

Címkék: vihar, tűzoltó, somogy, kék hírek