Szombat délután 6 óra körül bement egy férfi egy siófoki boltba, majd az ott dolgozó alkalmazottól „Kérem a pénzt!” felkiáltással a bevételt követelte. A hölgy ennek nem tett eleget. A férfi próbált többször is a kasszához közelebb kerülni és pénzt kivenni, azonban az alkalmazott ezt megakadályozta, ezért a rabló végül üres kézzel távozott az üzletből.

A bejelentést követően a siófoki rendőrök azonnal a helyszínre vonultak. A sértett által elmondott személyleírás alapján Wágner Antal rendőr őrnagy – Közrendvédelmi Osztályvezető - és Fürst Dávid rendőr főhadnagy – Vizsgálati Osztályvezető – a biztonsági szolgálat munkatársainak közreműködésével egy órán belül a Petőfi sétányon azonosították és igazoltatták a férfit, majd előállították a rendőrkapitányságra.

Időközben a férfi elmondta a nyomozóknak, hogy egy nappal korábban az esti órákban egy siófoki fagyizó nyitott kasszájából készpénzt lopott el, továbbá 2016. július 11-én szintén Siófokon ellopta egy munkatársa karóráját.

A nyomozók a 28 éves, dunaújvárosi H. Dénes Ferencet rablás bűntett kísérlet és két rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, valamint előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Mutatjuk videón a letartóztatás pillanatait.

Címkék: eladó, rabló, pénz, rendőrség, Siófok, kék hírek