Száztízezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy bolgár teherjárműben, görögdinnyék közé elrejtve a pénzügyőrök az M43-as autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök az autópálya Krak-éri pihenőhelyén ellenőrizték a kamiont, amely az okmányok szerint 23 tonna görögdinnyét szállított Görögországból Magyarországra. A pénzügyőrök az ekáer-ellenőrzés részeként megkeresték a fuvarokmányon vevőként szereplő magyar céget, ahol azt közölték, hogy a szállítmányt nem ők rendelték.

A kormányhivatal helyszínre érkező munkatársa megállapította, hogy a dinnyék jelöletlenek, így kockázatosnak minősítette a szállítmányt és elrendelte a megsemmisítését. A szállítmány lepakolása közben a görögdinnyék alól, jól álcázva összesen 110 ezer doboz adózatlan cigaretta került elő. A jármű görög sofőrje azt állította, a tehergépkocsit már megrakodva vette át Görögországban, a cigarettáról nem tudott - közölte a sajtóreferens.

A pénzügyőrök a 62 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, az ügyben a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt indítottak büntetőeljárást.

Címkék: m43, bolgár, csempész, cigaretta, kék hírek