Szántódon, a Móricz Zsigmond utcában július 16-án 15 óra 30 perc körül egy helyi lakos talált egy pénztárcát, amelynek tartalmát elköltötte, a tárcát pedig a nádasba dobta. A sértett és családtagjai a közelben megtalálták a férfit, aki beismerte tettét. A 36 éves M. R.-t a balatonföldvári rendőrök elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ellene lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul eljárás.

A balatonvilágosi Cseresznyés utcában július 16-án 2 óra 30 perc körül előzetes szóváltást követően egy mátételkei lakos ököllel orron ütötte vitapartnerét, aki ennek következtében nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. A rendőrök a 31 éves bántalmazót előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. R. I. az eljárás során szabadlábon védekezhet.

Siófokon, az Aradi Vértanúk utcában július 16-án 2 és 3 óra között egy 27 éves tardosi férfi egy parkoló autó ablakát egy műanyag kukával betörte, valamint az ajtó karosszériaelemét is megrongálta. A siófoki rendőrök K. B.-t a helyszínen elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalember az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Címkék: Szántód, rongálás, garázdaság, lopás, Siófok, rendőrség, kék hírek