Lángra kapott egy családi ház tetőtere Nagybajomban, a 61-es főút mentén péntek este – írja a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A lakók időben elhagyták az épületet, így nem sérült meg senki.

A tűz oltásán a kaposvári hivatásos, a böhönyei önkormányzati, valamint a helyi önkéntes tűzoltók dolgoztak négy vízsugárral, továbbá a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult. Az oltási munkálatok végeztéig a biztonságos munkavégzés érdekében korlátozták a forgalmat a főúton.

A tűz okára egyelőre nem derült fény.

UPDATE (13:04)

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján a következő tájékoztatást adta:

"A kétszintes lakóház emelete teljes terjedelmében égett a tűzoltók kiérkezésekor, s a lángok a tetőtere is átterjedtek. A lakók időben elhagyták az épületet, így nem sérült meg senki. Az egységek áramtalanították az épületet, majd négy vízsugárral dolgoztak a kaposvári hivatásos, a böhönyei önkormányzati, valamint a helyi önkéntes tűzoltók a ház egészét veszélyeztető tűz elfojtásán. A mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az utómunkálatok során hőkamerával átvizsgálták a felső szintet, de izzó, parázsló részeket már nem találtak. Az épület lakhatatlanná vált, ezért a házban élő öt felnőtt és egy gyermek rokonokhoz költözött ideiglenesen."

Címkék: lakóház, Katasztrófavédelem, Nagybajom, tűz, kék hírek