A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség - miután a Siófoki
Rendőrkapitányság a nyomozást eredményesen befejezte - vádat emelt
folytatólagosan elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt nyolc, ruhák lopására specializálódott vádlottal szemben.

A budapesti vádlottak 2014. augusztus és 2015. szeptember között országszerte - Budapesten, Vecsésen, Budaörsön, Dunakeszin, Nyíregyházán és Siófokon - tíz alkalommal loptak egy országos ruházati áruházlánc üzleteiből nagyobb mennyiségű ruhaneműt. Különböző személyi összetételben a bűncselekményeket úgy követték el, hogy a ruhákról az áruvédelmi eszközöket egy mágnes segítségével eltávolították, illetve azokat egy alufóliával kibélelt, ezáltal az áruvédelmi eszközök hatástalanítására és az áruvédelmi kapuk kijátszására alkalmas táskákba pakolták.

A vádlottak alkalmanként 93 ezer és 375 ezer forintig terjedő, mindösszesen csaknem kétmillió forint értékben loptak ruhákat.

Tavaly augusztus 31-én a nyolc vádlottból négyen és egyikük 14 év
alatti gyermeke egy nyíregyházi üzletben akcióztak. Az üzletvezető azonban az egyik férfit felszólította a táskájának bemutatására, aki azonban ennek nem tett eleget, hanem az üzletvezetőt többször meglökte, a nyakát megszorította, majd ehhez csatlakozott a gyermekkorú elkövető, és egy fiatalkorú vádlott is.

Három vádlott előzetes letartóztatásban van, velük, valamint további két
társukkal szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés, kettő vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, míg a fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazását indítványozta.

Címkék: szatyor, ruha, speciális, lop, áruház, kék hírek, tolvaj