A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy kaposvári férfival szemben.

A férfi egy évvel ezelőtt telefonon és személyesen is zaklatni kezdte volt feleségét és lányát. Ekkor főként a vagyonmegosztást és a nő új szerelmi kapcsolatát emlegette fel.

A vádlott augusztus első napján az esti órákban rávette a nőt, hogy a kocsijába üljön, azzal az ürüggyel, hogy megbeszéljék a közös dolgaikat.

Indulás után a férfi a elkezdte ütögetni a nő nyakát, majd az alkarjával megszorította és a sebességváltó felé húzta, miközben azt mondta, hogy „megöllek, most meghalsz”, majd a hölgy nyakát szorongatta. A nő kérése ellenére a gépkocsival nem állt meg.

A vége az lett, hogy a férfi már nem tudott figyelni a vezetésre is, így felhajtott a járdára és nekiütközött egy villanyoszlopnak.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében 8 napon belül, a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a 60 éves vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: volt férj, életveszély, , kék hírek