Mintegy három hektáron égett a levágott fenyőág és egyéb faanyag Barcs külterületén, Somogytarnóca mellett, szerda este. A tűzoltók csak nehezen tudták megközelíteni a helyszínt - tájékoztattak a somogyi katasztrófavédők.

A vágástéri hulladékot égették egy három hektáros területen, amikor a szél belekapott az egyik kupacba és a tűz továbbterjedt. Az égetést végző férfiak hiába készítették oda a tűz megfékezéséhez szükséges eszközöket és a két porraloltót, a szél erősebbnek bizonyult. A tűzzel érintett területet akácos, csemetés és fenyves határolja, így a lángok ezeket a területeket is veszélyeztették.


fotók: Dávid Tamás tű. őrgy. Somogy KMSZ, Barcs HTPfotók: Dávid Tamás tű. őrgy. Somogy KMSZ, Barcs HTPfotók: Dávid Tamás tű. őrgy. Somogy KMSZ, Barcs HTPfotók: Dávid Tamás tű. őrgy. Somogy KMSZ, Barcs HTPfotók: Dávid Tamás tű. őrgy. Somogy KMSZ, Barcs HTPfotók: Dávid Tamás tű. őrgy. Somogy KMSZ, Barcs HTP
fotók: Dávid Tamás tű. őrgy. Somogy KMSZ, Barcs HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ezért a megyei műveletirányítás Barcsról, Nagyatádról és a Baranya megyei Szigetvárról is riasztott hivatásos tűzoltókat a tűz megfékezésére. A tűzoltás irányítását időközben átvette a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

Az egységek hét vízsugárral körülhatárolták a lángokat és kéziszerszámokkal dolgoztak a még az izzó részek oltásán. Munkájukat egy erőgép is segítette, amely a tolólap segítségével földdel takarta be a még izzó gócokat, megakadályozva a tűz továbbterjedését.

Három és fél óra múltán az egységek átvizsgálták a területet, de izzó pontokat már nem találtak, így visszatértek állomáshelyükre.

Címkék: faanyag, erdő, Barcs, tűz, kék hírek