A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy monori férfit, aki rendszeresen lopott az egyik kaposvári áruházból.

A vádlott 2016. április 19. napja és 2016. május 5. napja közötti időben (ezen utóbbi napon kétszer is) négy alkalommal jelent meg az áruházban és onnan összesen csaknem 70.000,- Ft értékben kisebb elektronikai és műszaki cikkeket tulajdonított el úgy, hogy azokat a ruházatába rejtette. Cselekményét végül az áruház biztonsági őrei leplezték le.

Elfogása után a vádlottat őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását, ezt követő rövid időn belül pedig az ügyészség bíróság elé állította a vádlottat.

A Kaposvári Járásbíróság a feltételes szabadság hatálya alatt álló, különös és többszörös visszaeső férfival szemben 1 év 4 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztést és 2 évi közügyektől eltiltást szabott ki.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek. A másodfokú eljárásig a vádlott előzetes letartóztatásban marad.

Címkék: börtön, bolt, ügyészség, tolvaj, kék hírek