A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat öt férfival szemben, akik 2014. december és 2015. április közötti időben Kaposváron és Pécsett kábítószerrel kereskedtek.

A vádlottak közül a Hollandiában kamionsofőrként dolgozó I. rendű vádlott jelentős mennyiségű, különböző fajta kábítószert juttatott Magyarország területére, amelyet társai értékesítettek.

A vádlottak cselekménye 2015. április 11. napján lepleződött le, amikor 800 db MDMA-t tartalmazó tabletta átadása közben a rendőrjárőrök a II. és IV. rendű vádlottakat tetten érték.

A nyomozó hatóság a vádlottaktól mindösszesen mintegy 3 kg össztömegű amfetamint, kokaint, MDMA-t és 2C-B-t, továbbá a kábítószer kiadagolásához szükséges eszközöket, illetve csaknem 1.400.000,- Ft készpénzt foglalt le.

A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, az ügyészség valamennyiükkel szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: drog, vádemelés, kaposvár, kék hírek