A Zselici népi építészet emlékeinek megőrzése az utókor számára ma a kaposvári hivatásos tűzoltók kezében volt – ha csak egy gyakorlat erejéig is. Végül, az egységek bizonyították, hogy éles helyzetben is képesek lennének megóvni az 1848 utáni paraszti kultúra felbecsülhetetlen értékeit.

A gyakorlat szituációja szerint a látogató gyerekek szétszóródtak a Skanzen területén, amikor az egyik portánál füstre lettek figyelmesek. A talpas-favázas házikó konyhájából dőlt a füst, ahol a tüzet villogó piros lámpák illusztrálták. A megrémült gyerekek a környező épületekbe bújtak, volt, akik a tűzzel érintett épület padlására menekültek, s onnan kiabáltak a kiérkező egységeknek.

A kárhely parancsnok megosztotta az állományt, páran átvizsgálták a környező épületeket, a többiek a lángok megfékezésén dolgoztak. Három gyermeket légző álarc segítségével hoztak le a füsttel teli padlásról, míg a többieket a gazdasági épületekben találták meg. A beavatkozás sikerét az összehangoltság garantálta.


Gyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai SkanzenbenGyakorlat a Szennai Skanzenben
Gyakorlat a Szennai Skanzenben
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: Szenna, Skanzen, katasztrófavédelem, tűz, somogy, kék hírek