A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség lopás bűntette miatt két olyan ügyben emelt vádat, amelyekben a családi házakba betörő elkövetőket a rendőrök tetten érték.

2015. december 20. napján a délutáni órákban két férfi egy sántosi családi házba tört be úgy, hogy a magukkal vitt csavarhúzóval az ablakot befeszítették. A házból ékszereket és karórákat tulajdonítottak el mindösszesen 442 ezer forint értékben, miközben harmadik - ismeretlenül maradt - társuk a közelben várta őket egy autóval.

A vádlottak éppen a sértetti ház kerítésén másztak ki az utcára, amikor a közelben tartózkodó rendőrök felfigyeltek rájuk. Az elkövetők a rendőri felszólítások ellenére az egyik közeli ház udvarába ugrottak be és ott próbáltak meg elbújni. Sikertelenül, mert hamar megtalálták és elfogták őket.

A büntetett előéletű, visszaeső vádlottakkal szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Egy másik ügyben a csökölyi III. rendű vádlott megtudta, hogy az egyik falubeli ismerőse értékpapír visszaváltásból nagyobb összegű készpénzhez jut, és rábírta a II. rendű vádlottat, hogy a sértett készpénzét lopja el.

A II. rendű vádlott a helyszínre szállította egy másik ismerősét, az I. rendű vádlottat, aki a sértett házának bejárati ajtaján az üveget betörte, majd a magával vitt feszítővassal az ajtót befeszítette azért, hogy a házból a sértett több mint 550 ezer forint készpénzét elvegye.

A kísérlet azonban nem vezetett eredményre, mert a rendőrök a helyszín közelében az elkövetőket elfogták.

Az ügyészség az I. rendű vádlottal szemben végrehajtandó, a II. és III. rendű vádlottakkal szemben pedig végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címkék: vádlott, elkap, menekül, betör, kék hírek