Kettős robbanás történt kedd reggel nyolc óra körül a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren. A Le Soir című helyi lap friss értesülései szerint a robbanások a repülőtér indulási oldalán történtek az American Airlines légitársaság irodája közelében.

A rendőrség szerint legalább egy, egyes belga lapok értesülései szerint viszont 17 ember meghalt.

A helyi hatóságok bejelentették, hogy kiürítik és lezárják a légikikötő épületét. Az érkező járatokat más repülőterekre terelik át. A környéken a vonatközlekedést is felfüggesztették.

Nem sokkal a repülőtéri tragédia után robbanás történt egy brüsszeli metróállamoson is, az uniós intézmények közelében - jelentette az RTBF belga közszolgálati csatorna.

Ennek, a Maelbeek metróállomáson történt robbantásnak is vannak halálos áldozatai - közölte a brüsszeli tömegközlekedési vállalat (STIB) egyik dolgozójára hivatkozva az EFE spanyol hírügynökség.


A felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültekA felvételek december elején készültek
A felvételek december elején készültek
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A brüsszeli magyar nagykövetségnek ugyanakkor tíz óra magasságában nem volt tudomása magyar áldozatról, ám később Nagy Zoltán, Magyarország brüsszeli nagykövete közölte, hogy két honfitársunk is megsérült.

 A Brussels Airlines Budapestről indult reggeli járatáról azt mondta: a gép biztonságban földet ért, több magyar utassal is telefonon tartják a kapcsolatot; az utasok nem hagyhatták el a repülőgépet, de mindannyian biztonságban vannak.

A nagykövet arról is beszámolt, hogy a robbantások helyszíneit ők sem tudják megközelíteni, de nem is tanácsos odamenni, a tömegközlekedés leállt, csak gyalog lehet közlekedni.

A brüsszeli robbantások nyomán Orbán Viktor miniszterelnök ideiglenesen elrendelte a terrorkészültség 2-es fokozatát - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter kedden a Parlamentben újságíróknak nyilatkozva.

Címkék: repülőtér, robbantás, terror, Brüsszel, áldozat, kék hírek