A Somogy Megyei Főügyészség nemrég tájékoztatást adott arról, hogy bíróság elé állította azt a két férfit, akik 2015. február és 2016. február közötti időszakban Somogyszilben 12 családi házba törtek be. A Kaposvári Járásbíróság 2016. március 7. napján mondta ki bűnösségüket és felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki velük szemben.

Egyikük 2016. március 12. napján folytatta a betörés-sorozatot és ugyancsak Somogyszilben a kerítésen át bemászott egy családi ház udvarába és a pincéből fehérbort lopott. Másnap ugyaninnen ismét bort tulajdonított el, a két nap összesen 2.500,- Ft értékben, azonban ettől jóval nagyobb értékben a hordó mellé folyatta.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétsége miatt a különös visszaeső 25 éves férfit ismételten gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Kaposvári Járásbíróság a vádlottal szemben 5 hónap szabadságvesztést és 1 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, valamint a vádlott előzetes letartóztatásának elrendelése végett jelentett be fellebbezést, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek.

Címkék: somogyszil, betörés, bíróság, kék hírek