Feljelentést tesz a rendőrségen a Kaposvári Közlekedési Zrt. az egyik gépkocsivezetőjüket ért atrocitás miatt. A közszolgáltató vállalat az ügy kapcsán hangsúlyozta: a teljes új buszflottájuk kamerákkal felszerelt, így mindent rögzítenek, vagyis egyetlen rongálás, lopás vagy egyéb bűncselekmény nem marad következmények nélkül.

A 8-as számú helyi járat március 12-én délelőtt közlekedett Toponáron, amikor a busz elhagyta az Erdei Ferenc utcai megállót, s éppen az Orci útra kanyarodott ki. Az egyik utas ekkor, vagyis késve jelezte a leszállási szándékát, amint ez a jármű belső kamerarendszerének felvételén is látható.

Miután a gépkocsivezető nem állt meg két megállóhely között, és nem nyitotta ki az ajtót – betartva a vonatkozó szabályokat –, a férfi előrement a vezetőfülkéhez, és előbb szóban inzultálta a sofőrt, majd megpróbálta ő maga az ajtót működtető gombokat kezelni.

Ezt a buszvezető nem engedte, mire a férfi ököllel megfenyegette, majd az orrát megfogva megrángatta a fejét, miközben ő a járművet vezette.

A támadó a következő megállóhelyen leszállt a buszról, a vezető pedig jelezte a történteket a forgalmi szolgálatvezetőnek, aki rögzítette azt a jelentésében.

Az ügyben a közlekedési vállalat feljelentést tesz a rendőrségen, amihez bizonyítékként csatolják a felvételeket. A cégtől megtudtuk, hogy az új autóbuszok forgalomba helyezése óta lényegesen visszaszorult a járműveken történő szabálysértések és bűncselekmények száma.

A mostanin kívül egy esetben tettek feljelentést: egy táskát loptak el az egyik buszról, természetesen ezt is rögzítették a kamerák, az ügy jelenleg bírósági szakban van.

Címkék: támadás, busz, sofőr, kaposvár, kék hírek