A Balatonkeresztúri Őrszoba rendőrei pénteken este fél tíz körül Kéthelyen ellenőriztek egy személygépjárművet, annak vezetőjét és utasát. A ruházat-, a csomag- és gépjármű-átvizsgálás alkalmával az utas táskájából és egy, az autóban talált zokniból kábítószergyanús anyag került elő.

A sofőrrel szemben alkalmazott gyorsteszt pozitív eredményt is mutatott. A nyomozók a 43 éves Ny. Zoltánt gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja, mivel felmerült a gyanú, hogy a járműben talált kannabiszt pénzért értékesítette volna.

A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Hölgy utasát szintén gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, aki az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Az időközben felmerült információk alapján korábban, több marcali lakos is vásárolt Ny. Zoltántól kábítószergyanús anyagot, ezért a rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt hat férfit előállítottak a rendőrkapitányságra. A velük szemben alkalmazott gyorsteszt szintén pozitív eredményt mutatott.

Mindannyiukat gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfiak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

Címkék: dealer, letartóztat, előzetes, kábítószer, drog, kék hírek