A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Kaposvári Járásbíróság elrendelte annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki 2016. március 2. napján az esti órákban – fél órán belül – Kaposvár belvárosában három személyt támadott meg.

A gyanúsított a Teleki utcában először egy férfinek, majd egy nőnek a válláról akarta hátulról a táskát lerántani, azonban a sértettek ellenállása és az utcán tartózkodó személyek ebben megakadályozták, a gyanúsított mindkét esetben a helyszínről elmenekült.

Nem sokkal ezután a gyanúsított az egyik élelmiszer áruházban felfigyelt egy nőre, akit az áruháztól az utcán követni kezdett. A sértett ezt észlelte, ezért egy ismerőséhez be akart menni segítséget kérni, azonban a kapuban a gyanúsított hátulról a fején megütötte, majd a földre zuhanó sértettre rátérdelt és a fejét ököllel ütötte, majd azt többször a járdába verte.

Ezután a menekülő gyanúsítottat két járókelő elfogta és a
rendőrök kiérkezéséig visszatartotta. 

A járásbíróság a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére tekintettel 1 hónapra a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

Címkék: teleki utca, rabló, belváros, kaposvár, kék hírek