A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer- kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy szabadi férfival szemben, aki a kertjében termesztette a marihuánát.

2014. tavaszán a vádlott – miután az interneten a marihuána termesztésről tájékozódott – Bécsben kannabisz magot, majd Pécsett egy kertészeti áruházban a termesztéshez szükséges további eszközöket vásárolt. Ezután a magokat elültette, rendszeresen gondozta, majd a 2014. októberében történt szüret után a konyhában kialakított szárító helyiségben megkezdte a növények szárítását. A megszárított növényi származékot felaprította és dohányzacskókban, zárható dobozban tárolta, továbbá értékesítési céllal 1 grammos csomagokat készített, amelyeket 1.600,- Ft/gramm áron kívánt eladni.

2015. tavaszán Bécsben ismételten kannabisz magokat vásárolt, amelyeket ugyancsak elültetett, azonban a növények kifejlődése előtt a nyomozó hatóság a vádlottat elfogta és a kábítószer gyanús növényi palántákat, illetve kiszáradt állapotú növényi származékokat és a termesztéshez szükséges felszerelést lefoglalta. A vádlottól mindösszesen 2,7 kg mennyiségű marihuána lefoglalására került sor.

Az ügyészség a vádiratban a vádlottal szemben határozott ideig tartó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: szabadi, marihuána, ügyészség, bíróság, kék hírek