A gyalogos forgalmat veszélyeztette több - 15 méter magasan lógó - letört fenyőág Nagyatádon, a Széchenyi téren. A város hivatásos tűzoltói hétfő délelőtt, létraszer segítségével távolították el a sérült faágakat.

Siófokon, a Rét utca mögötti területen mintegy hatszáz négyzetméteren égett az avar és a nádas, a tűz egy közeli melléképületre és a lakóházakra is veszélyt jelentetett. A lángokat a siófoki hivatásos tűzoltók fékezték meg egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

null

A délutáni órákban Kaposvár, Vak Bottyán utcájából érkezett bejelentés, hogy a házak mögötti berekből hatalmas füst száll fel. A somogyi megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak a tűz oltásához. A helyszínen száraz szalma és az összehordott szemét kapott lángra, amit egy vízsugárral sikerült elfojtani.

null

Három méter széles sávban, mintegy hetven méter hosszan lángolt a száraz aljnövényzet Kaposvár, Csillag utcájának végén. A város önkéntes tűzoltói földes úton közelítették meg a lángba borult területet, ahol szikracsapókkal és puttonyfecskendővel sikerült rövid idő alatt felszámolni az esetet.

Címkék: ágak, avar, katasztrófavédelem, tűz, kék hírek