A képzést Tarlós István tű. ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki az ügyeleti feladatok ellátásáról beszélt a kollégáknak. Gaál Attila tű. őrnagy, főügyeleti osztályvezető az adatszolgáltatás helyes módjára és a jelentési kötelezettségre hívta fel a tűzoltó-parancsnokságok híradó ügyeleteseinek figyelmét.

null

Továbbá azt is kihangsúlyozta, a főügyeleti osztály változatlanul végrehajtja a beavatkozások során a kárfelszámoláshoz szükséges erők, eszközök riasztását, kapcsolatot tart a társszervekkel, információkat gyűjt a kárhelyszínen folyatott tevékenységről, és információkat nyújt a kárhely parancsnok részére.

null

Huszti Csaba tű. alezredes, megyei iparbiztonsági főfelügyelő a veszélyes anyaggal kapcsolatos káresetek adatszolgáltatásáról tartott előadás, valamint a hulladékszállítással kapcsolatos feladatokról tájékoztatta a képzés résztvevőit.

null

A kárfelszámolás során bevethető önkéntes mentőcsoportok alkalmazására Antalicz Loránd tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő hívta fel a figyelmet. A kéményseprést érintő katasztrófavédelmi feladatokat, kéménytüzekkel és a szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos esetek eljárásait Takács Attila tű. alezredes ismertette az állománynak.

Címkék: iskolapad, továbbképzés, katasztrófavédelem, kék hírek