Ahogy azt korábban közöltük, ismeretlen tettesek 2016. február 6. és 2016. február 10. közötti időben egy lakatlan somogyszili ház ajtajáról a lakatot lefeszítették, és az ingatlanból gázpalackokat, háztartási eszközöket és egy kerékpárt loptak el.

A körzeti megbízottak és a nyomozók közös munkájuk eredményeképpen azonosították és 2016. február 11-én elfogták a 19 éves P. L.-t és a 24 éves H. Z.-t, akik a bűncselekmény, valamint több korábbi somogyszili betörés elkövetésével is megalapozottan gyanúsíthatóak. A két férfit az egyenruhások a rendőrőrsre előállították, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki.

null

P. L. kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, továbbá azt is elmondta, hogy 2015. február óta további hat ingatlanba ment be jogtalanul és azokból füstölt húsokat, kézi szerszámokat, szerszámgépeket, motorfűrészeket, gázolajat, gázpalackot, permetezőt, kávéfőzőt tulajdonított el.


Fotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.hu
Fotó: police.hu
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Társa, H. Z. szintén beismerő vallomást tett. A férfi kihallgatása során úgy nyilatkozott, hogy 2015. június óta további öt ingatlanból lopott el szerszámgépeket, hosszabbítókat és szeszes italokat, de volt olyan ház is, ahová betört, azonban nem vitt el semmit.

Címkék: somogyszil, betörés, rendőrség, kék hírek