A tabi járőrök vasárnap éjjel nem sokkal tíz óra után Andocson ellenőriztek egy személygépjárművet és annak vezetőjét. Az egyenruhások megállapították, hogy a 41 éves polgárdi férfit a Székesfehérvári Törvényszék jogerősen eltiltotta a járművezetéstől. P. Zsoltot az egyenruhások elfogták, a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették.

Időközben lezárult az a nyomozás is egy ötvöskónyi nő és két férfi ellen, akik a belegi halastónál tiltott módszerrel horgásztak. A Csurgói Rendőrőrs orvhalászat vétség és állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

Az történt, hogy a körzeti megbízottak 2015. december 16-án 17 óra körül Ötvöskónyi és Beleg közötti útszakaszon két gyalogos férfira és két nőre lettek figyelmesek. A fiatalemberek a rendőrautót meglátva horgászbotokat és egy szatyrot dobtak az árokba.

Az egyenruhások ellenőrizték őket, amikor a férfiak elmondták, hogy a horgászbotokkal ők horgásztak engedély nélkül tiltott módszerrel - hármas horoggal, gereblyézéssel - a belegi halastónál, ahol öt pontyot fogtak. A tükörpontyok közül a horgok többet megvágtak, valamint néhány közülük elpusztult.

A rendőrök a két férfit elfogták, és a rendőrőrsre előállították. A nyomozók a két nőt tanúként, míg a 20 éves B. A.-t és a 22 éves B. P.-t gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során felmerült adatok alapján megállapították, hogy az egyik hölgy, a 30 éves O. J.-né is megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével, ezért őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A Csurgói Rendőrőrs az eljárást 2016. január 7-én befejezte, és a nyomozati iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Nagyatádi Járási Ügyészségnek.

Címkék: rapsic, ponty, orvhalász, állatkínzás, eltilt, jogosítvány, kék hírek