A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytatott vízi közlekedés gondatlanságból elkövetett veszélyeztetése vétség, valamint vízi cserbenhagyás vétség megalapozott gyanúja miatt két budapesti lakos ellen.

A rendőrség közleménye szerint 2015. július 3-án 6 óra és 7 óra 30 perc között ütközött össze két vitorlás a badacsonyi kikötő előtti vízterületen.

Az ütközés következtében az egyik hajó orra a másik vitorlás oldalának ütközött, és a horgonykamra falát a vízvonal felett beszakította.

null

A kárt okozó kishajó vezetője a baleset helyszínén nem állt meg, mielőtt meggyőződött volna arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, hanem az eredeti haladási irányát megváltoztatva folytatta útját.

null

A vízirendőrök mindkét hajó vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki, akik az eljárás során szabadlábon védekezhettek.

null

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán az eljárást 2016. január 5-én befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Címkék: badacsony, ütközés, vádemelés, Balaton, vitorlás, rendőrség, kék hírek