"Bárcsak tűzoltó lehetnék, akár egy napra is" - áll Golestra Martin levelében, amelyet a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság „Karácsonyi kívánság” elnevezésű kezdeményezésére küldött el.

A pályázók főként fiatalok voltak, akiknek gyerekkori álmuk, hogy tűzoltók legyenek, ám ez más-más okból eddig nem sikerült. A történetek közül a somogyzsitfai fiatalember írása ragadta meg a „bírálókat”. Golestra Martint gyermekkora óta foglalkoztatja a tűzoltói hivatás, a középiskolai évek alatt pedig vágya, hogy egyszer tűzoltó lesz továbbfokozódott. A fiatalember iskolája az egykori marcali laktanya mellett állt, így Martin minden nap szemtanúja volt, ahogy a tűzoltók a káresetekhez indultak. Évekkel ezelőtt egy tűzesetnél segítséget nyújtott a marcali egységeknek, hogy a pontos helyszínt megtalálják.

Greffer József tűzoltó ezredes, a marcali katasztrófavédelmi kirendeltségvezető jelképesen egy védősisak átadásával tudatta a fiatalemberrel, hogy egy rövidített szolgálatra ő az, aki a tűzoltók „bőrébe” bújhat.

Címkék: kívánság, katasztrófavédő, tűzoltó, kék hírek