Egy betondarabbal támadt rá egy parkoló autóra egy ismeretlen férfi szerda délelőtt Marcaliban. Az elkövető a hátsó ülésről ellopott egy táskát, majd miután átvizsgálta, a közelben eldobta és elmenekült a helyszínről.

Nem sokkal később a rendőrök el is kaptak egy 30 éves csömendi férfi, akit előállítottak a Marcali Rendőrkapitányságra. V. Sándort a nyomozók lopás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Érdekesség, hogy mire az autó tulajdonosának feltűnt az egész, addigra az elkövető már a rendőrök kezei között volt.

Néhány jó tanács!

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az ünnepek alatt sokan hagyják járműveikben látható helyen értékeiket (mobiltelefon, táska, pénztárca). Az elkövetőknek akár pár másodperc is elég, hogy a figyelmetlenséget kihasználva feltörjék a járművet, és ezzel akár jelentős kárt okozva megszerezzék a kiszemelt értékeket.

A gépjárműben hagyott értéktárgyai nincsenek biztonságban! Tegyen mindent járműve csomagterébe! Minden esetben zárja be autóját, ablakait soha ne hagyja lehúzott állapotban! Az utastérben semmit se hagyjon látható helyen, az értéktelennek tűnő tárgyak is felkelthetik az elkövető érdeklődését!

Címkék: üveg, autó, Marcali, tolvaj, rendőrség, kék hírek