Az ügyészség szerint a férfi 2007 és 2014 novembere között 47 helyszínen hajtott végre többségükben fegyveres rablásokat Magyarországon - tájékoztatta a fővárosi főügyész kedden az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a vádlott eredeti célja az volt, hogy a pénzt - amelyet elsősorban takarékszövetkezeti fiókok, gyógyszertárak és kisebb élelmiszerboltok kirablásával akart megszerezni - vállalkozásba fekteti be, de végül családja megélhetését fedezte és a tartozásait fizette ki belőle.

A férfi célpontjai főleg Budapesten voltak, de a vád szerint szinte minden megyeszékhelyen megfordult, így Debrecenben, Nyíregyházán, Veszprémben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Szegeden, Tatabányán, Pécsett, Egerben, Szolnokon és Miskolcon is.

A rablás tervezett helyszínét eleinte várostérképek, internetes keresők segítségével felmérte, majd terepszemlét is tartott. Kezdetben a rablásokhoz egy - lőfegyvernek nem minősülő - gumilövedékes forgótáras pisztolyt használt, majd egy kilenc milliméteres éles lőfegyverrel hajtotta végre cselekményeit. Utóbbit egy IX. kerületi bankfiók biztonsági őrétől szerezte meg.

A többéves bűncselekmény-sorozatnak az vetett véget, hogy a miskolci takarékszövetkezeti fiók kirablásakor egy ügyfél lerántotta a vádlott fejéről a csuklyát, így a férfi arca felismerhetővé vált és a biztonsági kamerák rögzítették - olvasható a közleményben.

Címkék: új viszkis, rablás, Kaposvár, kék hírek