A vádlott amfetamin és ketamin kábítószereket fogyasztott, majd pedig 2014. május 31. napján egy kölcsönkapott személygépkocsit vezetve Kaposváron közlekedési balesetet okozott.

Nem sokkal ezután a férfi– utast szállítva – Kaposváron úgy közlekedett a rendszám- és forgalmi engedély nélküli személygépkocsijával, hogy arra az élettársa (a II. rendű vádlott) tulajdonában lévő személygépkocsira kiadott forgalmi rendszám volt felhelyezve, majd pedig az ezt észlelő rendőrjárőrök elől elmenekült.

2015. januárban Kaposváron a vádlott egy vendéglátó hely teraszán szóváltásba keveredett féltestvérével, majd egy alkoholos üveget szándékosan a vendéglátó hely ajtajának dobott, amelynek üvege ezáltal kitört. 

10 nappal ezután a egy kaposvári áruházból lopott el úgy egy férfi edzőcipőt, hogy arról az áruvédelmi eszközt lefeszítette, majd a saját cipőjét az áruházban hátrahagyva, fizetés nélkül távozott.

Másnap a vádlott egy Kaposváron leállított személygépkocsiról lopott el több mint 60.000,- Ft értékben különböző alkatrészeket, amelyeket később élettársa autójára szerelt fel.

2015. április 22. napján a vádlott Kaposváron szeszes ital fogyasztását követően gépkocsival közlekedett úgy, hogy abban két utast is szállított.

Miután a gépkocsiból mindhárman kiszálltak, a vádlott minden előzmény nélkül egy gépkocsi emelővel legalább három alkalommal arcul ütötte egyik utasát, aki ettől nyomban elájult, a vádlott pedig másik utasával együtt a helyszínről távozott. A sértett 8 napon túl gyógyuló többszörös csonttöréses sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség börtönben
végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: kábítószer, lopás, verekedés, Kaposvár, kék hírek