A Fonyódi Rendőrkapitányságon eljárást folytattak egy rendbeli lopás bűntett, egy rendbeli lopás vétség és öt rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy mezőcsokonyai és egy kutasi lakos ellen.

A 35 éves mezőcsokonyai férfi 2015. május 6-án az éjszakai órákban betört egy balatonboglári hotel épületébe és onnan csaptelepeket, csaptelep betéteket és egy mosdókagyló csapszárnyat tulajdonított el. Cselekménye közben több mosdókagylót összetört és egy munkás által otthagyott fogót, valamint egy fejlámpát is magához vett, mielőtt távozott a helyszínről.

A férfi a szerelvényeket három különböző alkalommal adta le egy kaposvári MÉH-telepen. A fémhulladék leadása alkalmával a vételi jegyeket saját kezűleg aláírta, ezzel azt nyilatkozva, hogy a fémkereskedelmi anyag a saját tulajdonát képezte. Továbbá rábírta egy 37 éves kutasi ismerősét arra, hogy az által beszállított fémhulladék egy részét a saját nevén adja le, mellyel kapcsolatban a vételi jegyen ő is szintén lenyilatkozta, hogy a fémkereskedelmi anyag a saját tulajdona volt.

A rendőrök az ellopott és a telepen leadott tárgyak egy részét megtalálták, lefoglalták, majd visszaadták jogos tulajdonosaiknak. A nyomozók a mezőcsokonyai Gy. T.-t és kutasi ismerősét, B. Zs.-t gyanúsítottként hallgatták ki, akik az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhettek.

A Fonyódi Rendőrkapitányságon az eljárást 2015. december 3-án befejezték és az ügyben keletkezett iratokat – vádemelési javaslattal – megküldték a Fonyódi Járási Ügyészségnek.

Címkék: kutas, csaptelep, mezőcsokonya, csalás, lopás, kék hírek