A Barcsi Rendőrkapitányság lopás bűntett, valamint bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást két istvándi lakos ellen.

Az történt, hogy akkor még ismeretlen tettes szeptember elsején 18 óra és másnap reggel 5 óra közötti időben egy istvándi ház melléképületéről a lakatot lefeszítette, és onnan motoros láncfűrészt, fűkaszát és benzint lopott el.

A nyomozók rövid időn belül azonosítottak egy helyi férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható volt.

Megállapították továbbá azt is, hogy őt egy másik istvándi lakos vitte el Csökölybe azért, hogy az eltulajdonított szerszámokat értékesíteni tudja. A rendőrök az ellopott motorfűrészt és a fűkaszát megtalálták és tulajdonosuk részére visszaadták.

A barcsi körzeti megbízottak 2015. november 6-án a 29 éves és a 27 éves férfit elfogták, őket a rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók O. L.-t lopás bűntett, O. Cs.-t pedig bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Barcsi Rendőrkapitányság a nyomozást 2015. december 2-án befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség Barcsi Kirendeltségére.

Címkék: láncfűrész, fűkasza, melléképület, benzin, lop, tolvaj, kék hírek