A Nagybajom Rendőrőrsre október 6-án érkezett a feljelentés, hogy ismeretlen tettesek szeptember eleje óta egy ottani erdőrészletből több alkalommal, összesen mintegy 5 köbméter akácfát vágtak ki és tulajdonítottak el.

A nyomozás során a körzeti megbízottak látókörébe került két férfi, akik gyanúsíthatóak voltak a bűncselekmény elkövetésével.  A rendőrök Ny. J. 23 éves és Cs. I. 29 éves pálmajori lakosokat gyanúsítottként hallgatták ki, akik az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhettek.

A nagybajomi egyenruhások a nyomozást a napokban befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

A kaposvári körzeti megbízottak ugyanakkor szombaton, november 28-án este, 21 óra 28 perckor a megyeszékhelyen igazoltattak egy 37 éves sofőrt, akiről pillanatok alatt kiderült, hogy a férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mivel a hatóság korábban már eltiltotta a járművezetéstől.

A rendőrök így F. Jánost előállították a rendőrkapitányságra, majd meghallgatását követően - a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásáig - szabálysértési őrizetbe vették.

Címkék: őrizet, akác, tolvaj, jogosítvány, lop, kék hírek