Szerda kora délután arról tettek bejelentést a somogyi műveletirányítási központba, hogy egy balatonfenyvesi családi ház tetőszerkezete alól dől a füst. A marcali és a balatonboglári tűzoltók vonultak a káresethez, ahol az egyedi építésű kandalló füstelvezetőjétől átmelegedett és beizzott a körülötte lévő faburkolat.

A tűzoltók megbontották a lambériás mennyezetet és a tetőt, majd eltávolították az izzó részeket. A szellőztetést követően pedig értesítették a kéményseprő szolgáltatót.


Szerda délután egy siófoki családi ház kéménye is kigyulladt. Az Alsó utcai épület kéményében a lerakódott korom izzott, amit a város tűzoltói egy porral oltóval megszüntettek.

A lakóház füsttel telítődött, amikor a cserépkályha ajtaját kinyitotta a tulajdonos, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A tűzoltók meggyőződtek róla, hogy a tetőszerkezet nem sérült. Miután eltávolították az izzó kormot, hőkamerával is átvizsgálták a kéményt és környezetét, az utómunkálatok során nagy teljesítményű ventillátorral átszellőztették a lakóházat. Az épület lakható maradt.

Címkék: kigyullad, kémény, tűz, Balaton, kék hírek