Ma már 155 helyen található térfigyelőkamera Kaposváron. A belvárosi, lakótelepi területeken, illetve a külvárosi részeken is egyaránt. A városlakók szerint szükség is van a kamerákra.

- Egyre több az egymás elleni, személyek elleni incidens, itt a templom és mégis vannak olyan dolgok, amit el lehetne kerülni. Emberi mivoltjukból az embereknek nem kellene kivetkőzni - válaszolta Farkas László.

A megyei rendőrfőkapitány szerint a térfigyelőkamerák felszerelésével 155 posztosrendőrt kapott, ami nagyban megkönnyíti a munkájukat.

null

- Azt gondolom, hogy a bűncselekmény megelőzése és a bűncselekmény gyors felderítése, az igazságszolgáltatáshoz a személynek az eljuttatása ez a mi dolgunk, ez a mi hivatásunk - nyilatkozta Piros Attila, megyei rendőrfőkapitány.

A kamerákat a kaposváriak biztonságának növelése érdekében szerelték fel, mondta Szita Károly polgármester. A napi 24 órás szolgálatot a megyei kapitányság látja el.

- Ennek a több mint 215 millió forintos beruházás segítségével fogják el a betörőket, fogják el a garázdákat és fogjanak minden olyan embert, aki nem az együttélés szabályait tartja ebben a városban, mert a célunk nem kisebb, hogy Kaposvár az ország legbiztonságosabb városa legyen - jelentette be Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

 

Csak ennyi kamera vigyáz a kaposváriakra. #kamerarendszer #Kaposvár #smrfk #camera #security #safety #opticost

KaposPont (@kapospont) által közzétett fénykép,

A belügyminisztérium politikai államtitkára, Kontrát Károly szerint a rend és a biztonság a legnagyobb közösségi érték ma és erre a közösségi értékre vigyázni kell.

- A kamerarendszer átadása jó hír a törvénytisztelő állampolgároknak, rossz hír a bűnelkövetőknek, innen ki fognak szorulni, úgy ahogy főkapitány úr és polgármester úr is megfogalmazta. Itt nem érdemes bűncselekményt elkövetni, mert hamarosan elkapják őket - tette hozzá Kontrát Károly, parlamenti államtitkár.

A megyei rendőrfőkapitány elmondta, rendszer hatékonyságát támasztja alá, hogy például a tavasszal történt trafikgyilkosság felderítésében nagy szerepet játszottak a térfigyelő kamerák.

Címkék: biztonság, kamera, rendszer, átadás, Kaposvár, kék hírek