A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy férfival szemben.

A vádlott és barátnője, a sértett augusztus 6-án a kora esti órákban a sértett lakóházának udvarán szalonnát sütöttek és szeszes italt fogyasztottak, majd veszekedni kezdtek, a sértett felszólította a vádlottat, hogy távozzon.

A vádlott erre nem volt hajlandó, és a vita során a sértettet lelökte a teraszról, aki a földre esett, majd felállt, azonban ekkor a vádlott ököllel, közepes erővel a bal halántékán és az állkapcsán megütötte, majd az ismételten földre zuhanó sértettet egy alkalommal hasba rúgta.

A sértettnek a bántalmazás következtében testszerte bevérzéses, zúzódásos sérülései keletkeztek, illetve a rúgás következtében a májának bevérzését szenvedte el, mely sérülés minimálisan nagyobb erejű rúgás esetén életveszélyt is okozhatott volna.

A főügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címkék: életveszély, vádemelés, verekedés, kék hírek