Amint arról az esetet követően mi is beszámoltunk: szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba a mentők három embert kedd este, Marcali Vereckei utcájában álló egyik családi házból, ahova a város hivatásos tűzoltóit is riasztották.

Egy ismerős talált rá a családi ház nappalijában az eszméletlen tulajdonosokra, azonnal kinyitotta az ablakokat és tárcsázta a 105-ös segélyhívót.

A tűzoltók a sérülteket légzőkészülék használata mellett az épületből kimentették és átadták mentőknek, akik súlyos szén-monoxid mérgezést állapítottak meg és kórházba szállították a házaspárt.

A bejelentő – aki a sérülteket megtalálta – enyhe mérgezést szenvedett, ezért megfigyelésre őt is kórházba szállították.

A lakás átvizsgálása során a mérőműszerek még a szellőztetés után is magas gázkoncentrációt mértek, ezért egy ventillátort is munkába állítottak a tűzoltók.

Problémát jelentett egyebek mellett az is, hogy a konyhában volt páraelszívó és fokozott légzárású, műanyag nyílászárókat építettek be, a légutánpótlást biztosító szellőzőről azonban nem gondoskodtak.

Címkék: mérgezés, szén-monoxid, tűzoltó, kórház, kék hírek