Az első mérgezéses esetek a Losonc utca környékén történtek, azóta azonban a Sávház környékén is találtak a veszélyes babapiskótából.

Az állatvédők arra kérik a környéken lakókat, hogy fokozottan figyeljenek arra, mit dobnak be a kertjükbe! Már csak azért is, mert a mérgezett étel a gyermekekre is életveszélyes lehet!

A kaposvári Stier Mirella egyik kutyája, Pimpa is ilyet evett szeptemberben, az ő életét egy szombathelyi specialista mentette meg, de a kutyus a mai napig nincs teljesen jól, állapota stagnál. Gazdája és az orvos időről-időre konzultálnak.

Bánovics Éva azonban elveszítette egyik kutyáját. Őt a munkahelyén, telefonon értesítették arról, hogy mi történt: "hajnalban elmentem dolgozni, úgy hívtak fel. Nem is akartam elhinni, hogy hozzánk is úgy dobták be a mérget. A kutyánk órákon belül elpusztult. A család minden tagja sírt, még a mai napig is megráz mindenkit et az eset."

"A fagyállós mérgezést nagyon nehéz kezelni, mert már kis mennyiség is súlyos vesekárosodát okoz. Legfeljebb az intenzív infúziós terápia segíthet ..." Így foglalta össze a mérgezés gyógyászati oldalát kérdésünkre Török Tímea, állatorvos.

Úgy tudjuk, most már csaknem száz kutya és macska esett áldozatul a mérgezéseknek. A Kutyaplac Egyesület a közelmúltban 50 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel. Kezdeményezésükhöz azóta többen csatlakoztak; az 1. MCM Kft. például 150 ezer forinttal állt az állattartók oldalára. Információink szerint ez az összeg ma már a 400 ezer forintot közelíti.

Címkék: állatvédő, mérgez, kutya, díj, kék hírek