A helyiek már most arra panaszkodnak, hogy a főútról átterelt autósok ugyanúgy hajtanak, mintha a 7-esen haladnának, hiába rakott ki az önkormányzat figyelmeztető táblákat. A városlakók azt szeretnék, ha a rendőrség gyakrabban ellenőrizné arra a sebességet. Ottjártunkkor többen még tanácstalanul bolyongtak a lezárt területen, nem voltak felkészülve a változásra.

- Nem tudom ha átmegyünk a hegyen oda jutunk-e Fonyódra. Az a baj, hogy semmi útmutató tábla nincsen, ami tájékoztatna, hogy hol a megkerülő út. - mondta egy arra járó sofőr.

A teherautókat át sem engedik a településen, azokat az autópályára terelik. A személykocsik azonban áthajthatnak a hegyen. Sokan azonban ott is olyan tempóval mennek, mintha a főúton haladnának.

Ilyen tábla fogadja azokat az auósokat, akik át kívánnak haladni a 7-es főút fonyódi szakaszán.
Ilyen tábla fogadja azokat az auósokat, akik át kívánnak haladni a 7-es főút fonyódi szakaszán.

- A Turul utcából is több kérés érkezett az önkormányzat részére, - ami a kerülő útvonal - hogy sokszor 60-80 km/h-val száguldoznak az autók. Az önkormányzat táblákat rakott ki és a rendőrséggel is beszéltünk, hogy többször végezzenek sebességmérést. - árulta el Farkas Gábor, Fonyód alpolgármestere.

Másfél hónapig még biztosan együtt kell élniük a Turul utcaiaknak a megnövekedett forgalom terhével. Az omlásveszélyes partfalat várhatóan december közepére teszik rendbe.

- Először a nagy földtömeg lesz eltávolítva, amely a közlekedők biztonságát veszélyezteti, majd a rézsüs szakaszt biológiai és mechanikai védelemmel látják el. Ez annyit tesz, hogy növényeket ültetnek ide, illetve egy hálóval mechanilkailag megakadályozzák a további földtömegek hullását. - tájékoztatott minket a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója, Németh Zsolt.

A konténerek és a munkagépek egy része már megérkezett. A tervek szerint csütörtökön kezdődnek a földmunkák.

Címkék: löszfal, 7-es út, lezárás, Fonyód, közút, kék hírek