A marcali kórház és temető utcájába riasztották a tűzoltókat és a mentősöket vasárnap délután. Úgy tudjuk, egy családi házhoz tartozó apartmanban egy cserépkályhából kiömlő füst és gáz okozta a problémát.

- A tűzoltók kiérkezésekor valóban szédülésre, fejfájásra, émelygésre panaszkodtak az ott lévők, ezért a mentőszolgálat munkatársai őket kórházba szállították, a tűzoltók átvizsgálták az egész épületet és a mérőműszerek valóban a lakótérben szén-monoxid jelenlétét érzékelték - mondta Bázelné Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az ingatlan tulajdonosai szobakiadással foglalkoznak. Információink szerint nyolc, a határon szolgálatot teljesítő készenlétis rendőr bérelt náluk szállást. Ottjártunkkor senki sem volt a házban.

A közeli kávézóban ülők azt mondták, fél öt körül érhettek ide a tűzoltók és sokáig maradtak.

- Egy óra múlva jöttünk vissza, még akkor az autó ott villogott, tehát egy jó órát biztos ott állt - mondta egy neve elhallgatását kérő helybeli.

Azt is megtudtuk, hogy mivel rendőröket ért a szén-monoxid mérgezéses baleset, igazságügyi szekértői vizsgálatot tartanak a hatóságok.

Címkék: mérgezés, szén-monoxid, Marcali, rendőrség, kék hírek