A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy fiatalkorú és egy felnőttkorú férfival szemben.

A fiatalkorú vádlott 2015. április 3. napján a délutáni órákban egy barátjával, annak bábonymegyeri családi házának udvarán szerelték egy traktor hangjelző berendezését, amelyet több alkalommal ki is próbáltak.

Ez zavarta az erősen ittas állapotban lévő felnőttkorú vádlottat, aki egy vaslapáttal a kérdéses családi házhoz ment és megpróbálta megütni a fiatalkorú vádlottat, aki ekkor szintén magához vett egy vaslapátot és kölcsönösen ütni kezdték egymást, melynek során fiatalkorú vádlottnak az állán keletkezett egy erősen vérző, csontig hatoló sérülése, míg a felnőttkorú  vádlottnak a fején és a kezén keletkeztek könnyű sérülései.

A járási ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak fogházában, míg a felnőttkorú vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, mindkét vádlott esetében indítványt tett az ügyészség arra, hogy a kiszabott szabadságvesztést próbaidőre függesszék fel.

Címkék: lapát, duda, sérül, verekedés, kék hírek