A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytatott egy siófoki lakos ellen.

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk: június 6-án 5 óra 15 perckor halálos közúti közlekedési baleset történt Siófok-Szabadifürdőn, a 7-es számú főút 107+400-as kilométer-szelvényében.

A rendelkezésre álló adatok alapján Ü. P. siófoki lakos kocsijával letért az úttestről, és egy fának, majd egy villanyoszlopnak ütközött. A járműben utazók közül hárman olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A baleset következtében a gépkocsi jobb első utasa és a sofőr megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

MTI fotó/Varga György
MTI fotó/Varga György

A rendőrök a 21 éves járművezetőt gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Kaposvári Járásbíróság 2015. június 9-én elrendelt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az eljárást befejezte, és a nyomozati iratokat 2015. szeptember 21-én vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

Címkék: tragédia, ittas, karambol, baleset, kék hírek