Részleges külső védelmi terv gyakorlatot tartott a kaposvári katasztrófavédelmi kirendeltség, Kiskorpád önkormányzatával és a rendőrség bevonásával.

A feltételezés szerint a jármű vezetője és a targoncakezelő megpróbálták eloltani a tüzet, ám mindketten megsérültek és eszméletüket vesztik. A tüzet a biztonsági őr észlelte, aki értesítette a tűzoltókat és a település polgármester. A falu első embere elrendelte a külső védelmi terv alkalmazását. A kiérkező tűzoltóegységeket a biztonsági őr eligazítja, de a járművön lévő veszélyes anyagról nincs pontos információja. A jármű ekkor már teljes terjedelmében égett.

A helyszínre riasztották a kaposvári hivatásos tűzoltókat, a Kapos Járási Mentőcsoportot, valamint a katasztrófavédelmi mobil labort is. A felderítés során a tűzoltók megtalálták a sérülteket és gondoskodtak egészségügyi ellátásukról, majd a tűzoltásvezető intézkedett a terület zárásáról, mialatt a mobil labor megkezdte a veszélyes anyag beazonosítását, koncentrációt mért és terjedési modellt készített. A tűzoltók javaslatára Kiskorpád polgármestere elrendelte a lakosság elzárkóztatását.

A gyakorlat célja az együttműködés összehangolásának gyakorlása, továbbá a riasztási-, elzárkóztatási- és kárfelszámolási feladatok gördülékeny megszervezése és végrehajtása volt.

Címkék: veszélyes anyag, rakomány, üzem, tűz, kék hírek