"Ezt a leköpést meg magának szántam, jó?" Így fejezte ki nemtetszését a bírónak az elsőrendű vádlott a csütörtöki tárgyalási napon. A férfi ezután többször is engedély nélkül szólalt fel. Bírálta az őt képviselő ügyvédet, az ügyészt, a bírót pedig ki is oktatta: "engem maga ne figyelmeztessen semmire; én tisztában vagyok a jogaimmal, maga meg nincs tisztában a törvényekkel!"

A tárgyalás a közjátékok ellenére is folytatódott. A vádlottakat az egy éve meggyilkolt siófoki vállalkozó ügyében idézte be a bíróság. A vád szerint a három férfi hetek óta figyelte a jómódú üzletembert, mielőtt végeztek volna vele.

A vállalkozó több trafikot és egy italboltot is üzemeltetett Siófokon, a napi bevételt pedig zárás után mindig haza vitte. A gyilkosok ott támadtak rá.

Hannich Ferenc, ügyész: "A második rendű vádlott a nála lévő 106 cm hosszúságú vasrudat két kézzel a feje fölé emelve, igen nagy lendítőerejű ütést mért a vele szemben álló sértett koponyájának bal oldali homlokfali régiójára. Az elszenvedett azonnali koponyacsonttörés következtében a sértett háttal a földre esett, koponyájának jobb oldali fali régiójával a földnek csapódott és a bántalmazást követően legfeljebb egy-két percen belül meghalt."

Ezután levették a férfi rövidnadrágját, amiben 1 millió 200 ezer forint volt majd távoztak, a pénzt pedig később szétosztották egymás között.

A tárgyaláson egyik vádlott sem tett vallomást, bűnösségüket viszont tagadták. Az első rendű vádlott ráadásul azt mondta; ott sem volt a gyilkosság idején, sőt elmondása szerint rendőr ismerősét még figyelmeztette is arra, hogy társai mire készülnek. Korábbi rendőrségen tett vallomását a bíró olvasta fel.  

Az ügyben most nem született ítélet. A tárgyalás jövő héten tanúk meghallgatásával folytatódik.

Címkék: bíró, vádlott, vállalkozó, gyilkos, tárgyalás, Siófok, Balaton, kék hírek