A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy 18 éves, az elkövetéskor már felnőttkorú nővel szemben.

A vádlott 2015. július 7. napján a délutáni órákban a 76 éves beteg, egyébként koránál és egészségügyi állapotnál fogva védekezésre képtelen idős asszony  sértett istvándi családi házához ment azzal a szándékkal, hogy pénzt szerezzen.

A vádlott a családi házban több alkalommal megpróbált kölcsönkérni a sértettől, amit azonban az megtagadott. A vádlott ekkor azt mondta a sértettnek, hogy tiszteletes úr küldte, mivel össze kell írni a személyes adatait, kérte a személyi igazolvány számát is. A sértett ekkor elővette a pénztárcáját, azonban a vádlott a személyi igazolvány szám felírását követően a pénztárcáját a sértett otthonkájának zsebéből kirántotta, majd a sértettet meglökte, aki ennek következtében a konyha padlójára esett, melyet követően a vádlott a pénztárcából eltulajdonított 2.000,-Ft-tal a helyszínről elmenekült.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a járási ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: idős, rabol, beteg, kék hírek