Lopás bűncselekménye miatt 5 személy felelt a bíróság előtt a napokban. Egyikük Komlóról érkezett Siófokra és kifigyelte ahogy az egyik autót elhagyják az utasai, akiket követett a strandra, majd amikor azok a vízbe bementek, ellopta a gépkocsi kulcsát.

Ezután már nem volt nehéz dolga: kinyitotta az autót és onnan több mint 600.000,-Ft értékben készpénzt, telefont és szerszámgépeket vitt el.

Az előzetes letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben a járásbíróság végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást szabott ki.

Budapest környékéről érkezett az a két elkövető, akik 2015. július 31. napján Zamárdiban egy nyaralóba törtek be úgy, hogy az ablakon lévő redőnyt felfeszítették. A házból több mint 160.000,-Ft értékben műszaki cikkeket és ruhaneműket vittek el.

A járásbíróság egyikükkel szemben végrehajtandó, másikukkal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki.

Egy Székesfehérvárról érkező fiatal nő ugyanazon éjszaka három sértettet károsított meg úgy, hogy Siófokon különböző szórakozóhelyeken a közelükbe férkőzött és táncolás, vagy baráti ölelés közben mobiltelefonjukat, illetve készpénzüket ellopta összesen mintegy 145.000,-Ft értékben.

A járásbíróság végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki vele szemben.

A nyári idegenforgalmi szezonban külföldi elkövetők is álltak a bíróság előtt.

Így az a holland állampolgárságú férfi is, aki Siófokon, az egyik szórakozóhely előtt ittas állapotban, szóváltást követően arcon ütött egy belga állampolgárságú sértettet, aki 8 napon túl gyógyuló orrcsonttöréses sérülést szenvedett.

A járásbíróság a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki.

Címkék: vádemelések, bűnözők, Balaton, ügyészség, kék hírek