Nem élte túl a balesetet a Trabant egyik utasa, amikor egy hónappal ezelőtt karambolozott a 68-as főút Marcalit elkerülő szakaszán egy kamionnal. Néhány héttel korábban pedig hatan is megsérültek egy ugyanott történt balesetben.

A 2014 decemberében átadott útszakasz ezen részén eddig összesen hat közlekedési baleset történt.

Horváth László, közlekedési szakjogász szerint a nyár miatt megnövekedett forgalom, valamint a fáradtabb, türelmetlenebb sofőrök miatt is történhetett ez a rengeteg baleset.

null

Az itt élők szerint a tragédia és több karambol is megelőzhető lett volna, ha az elkerülő utat máshogy tervezik meg a szakemberek. Az elkerülő út tövében, a témában tartott mai sajtótájékoztatójá Móring József Attila, megyei fejlesztési biztos elmondta; a Marcali Rendőrkapitányság már több tervet is megfogalmazott: miként lehetne biztonságossá tenni a kereszteződést.

- Útburkolati jelek felfestése, sebességkorlátozó tábla, balesetveszélyes csomópont előjelző tábla kihelyezése. Felmerült a kereszteződés megvilágításának a lehetősége is. Én azt gondolom, hogy bármilyen technikai megoldás, ami szóba jöhet, az megfontolásra érdemes, akár még a körforgalom is - válaszolta Móring József Attila, megyei fejlesztési biztos.

A politikus hozzátette: ha a 68-as út keresztőzedésének átalakításához a marcali önkormányzat valamint a Magyar Közút nem tud elegendő forrást biztosítani, akkor a kormány megpróbálja az ehhez szükséges támogatást előteremteni.

Címkék: 68-as út, elkerülő, biztonság, Marcali, baleset, kék hírek