A Marcali Járási Ügyészség csoportosan és a bűncselekmény felismerésére, elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat három férfival szemben.

A három testvér előre eltervezte, hogy kirabolják a falujukban lakó süket-néma férfit, mivel egyikük tudomást szerzett arról, hogy az illető nagyobb összegű készpénzhez jutott.

Április 28-án el is mentek a sértett házához, ahol egy csavarhúzóval befeszítették a hátsó ajtót, majd mindhárman bementek a házba bementek és a pénz után kutattak.

Mivel nem találtak semmit se ezért bementek a férfi hálószobájába, aki erre felébredt. A vádlottak ekkor lefogták és ütni kezdték a sértettet, aki a bántalmazástól eszméletét vesztette. Ezt kihasználva, a vádlottak a ruhában fekvő sértett nadrágjának zsebéből kivették a benne lévő 5.000,- Ft-ot és a sértett iratait. A pénzt elköltötték, az iratokat pedig eldobták.

Mindhárom vádlott előzetes letartóztatásban van, a Marcali Járási Ügyészség velük szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: testvérek, süket-néma, rablás, kék hírek