A 20 éves férfi egy mezőcsokonyai háznál megtalálta a bejárati ajtó elrejtett kulcsát tegnap délután, majd azzal jogtalanul bement az ingatlanba.

A házban az egyik zárt beltéri ajtót berúgta, a szobában több személyes tárgyat megrongált, ruhát tépett szét, majd visszazárta a bejárati ajtót és elpályázott.

A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül elfogták a gyanúsítottat, akit előállítottak az őrsre. L. R. a gyanúsítottként történő kihallgatásakor beismerő vallomást tett, aki az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a hosszabb-rövidebb ideig üresen maradó lakás nagy csábítást jelent a betörők számára. Érdemes tehát megnehezíteni a dolgukat, aktív védekezéssel csökkenteni a célponttá válás valószínűségét. Az elkövetők rendszerint akkor törnek be, ha az ott lakók nincsenek otthon. Ezért a biztonság növelése érdekében azt a látszatot kell kelteni, mintha otthon tartózkodnánk. Különösen fontos ez akkor, ha hosszabb időre elutazunk. Meg kell kérni egy megbízható szomszédot, ismerőst, hogy lehetőleg minden nap szellőztessen és vegye ki a postát a postaládából (különösen a reklámújságok töltik meg hamar a postaládát).

Érdemes időkapcsolós órát beszerezni, ami előre beállított időpontokban képes bekapcsolni a házban a lámpákat vagy rádiót. A rendszeres mozgás, az esténkénti fények és hangok azt a látszatot keltik, hogy a háziak otthon tartózkodnak.

Címkék: arendőr, mezőcsokonya, vandál, kék hírek