97 helyszínen volt szükség a somogyi tűzoltók beavatkozására az éjszaka folyamán - tudtuk meg a megyei katasztrófavédőktől. Főként a Balatonnál megrongált lakóépületekhez, útra és vasúti sínekre dőlt fák eltávolításához riasztották az egységeket.

A vihar Marcali térségét érte el először, majd a balatonboglári és a siófoki tűzoltóknak adott munkát: a város Rózsa utcájában például egy 8 méter magas szilvafa hasadt ketté; a fa letört ágai leszakították a telefonvezetékeket.

Balatonszemesen is villanyvezetékre dőlt egy fa; a Kikötő utcában pedig egy háromszintes társasház lemez fedését tépázta meg a vihar, a balatonboglári tűzoltók segítettek a helyreállításban.

Balatonfenyves és Imremajor között fa dőlt egy vonat elé, a vasúti sínekről a balatonboglári tűzoltók távolították el az akadályt.

Balatonszárszón húsz méteres jegenyefát csavart ki a szél. A vasúti felsővezeték tartotta meg a növényt, amit sikerült időben eltávolítania a siófoki tűzoltóknak, mielőtt a vezetéket leszakította volna. A település más részén ugyanakkor parkoló autók is bánták a vihar érkeztét.

Balatonlellén, a Honvéd utcai üdülőben a szél megbontotta a tetőt, a balatonboglári tűzoltók helyezték vissza a palákat.

olvasónk felvétele szombaton délután fél hét után készült Balatonlellén
olvasónk felvétele szombaton délután fél hét után készült Balatonlellén

Szántód, Aranyhíd utcájában egy nyolc méter magas fenyő foglalta el a fél úttestet, a siófoki tűzoltók avatkoztak be a helyszínen, majd újabb helyszínre siettek. Siófokon, a Petőfi sétányon ugyanis parkoló autókat rongált meg a lezuhant faág.

Somogyszentpálon egy villanyoszlopot is kidöntött a vihar. 

Pusztaberénynél a vasúti forgalmat veszélyeztette a sínekre dőlt kőris.

Zamárdiban több helyen letört faágak akadályoztak a közúti közlekedést. A település Rákóczi utcájában egy családi ház udvarán egy kidőlt nyárfa okozott riadalmat, a fa összetört egy személyautót is.

Címkék: kár, parkoló, vihar, szél, Balaton, kék hírek