Július 15-én éjjel fél egy és egy óra között valaki egy siófoki szórakozóhelyen őrizetlenül hagyott táskából pénztárcát és mobiltelefont emelt el. A Készenléti Rendőrség szolgálatot teljesítő járőrei a szórakozóhelytől nem messze igazoltattak egy férfit, akiről megállapították, hogy a lopás elkövetésével gyanúsítható.

Az 55 éves helyi lakost a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök az eltulajdonított értékeket lefoglalták, és visszaadták tulajdonosának. A nyomozók M. Ferencet őrizetbe vették, és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték a Siófoki Járási Ügyészségnek.

Ugyancsak július 15-én, éjjel 2 óra után a Fonyódi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai Balatonfenyvesen egy járművet és annak vezetőjét ellenőrizték. Megállapították, hogy az 59 éves pellérdi férfi ellen a Szigetvári Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

V. J.-t az egyenruhások elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon távozhatott.

Címkék: hamisít, lop, Balaton, tolvaj, kék hírek